Дата 27/02/2017
Видяна 1134

Бял шоколадов мус с ягодово желе и парчета бял KITKAT®

Продукти

7 бр.  LZ® Бял 35 g
5 g желатин
25 ml вода
125 ml прясно мляко
250 ml течна сметана
2 бр. KITKAT® CHUNKY® Бял 40 g
  За желето от ягоди:
450 g замразени ягоди
70 ml вода
15 g  желатин

 

  • 6 порции
  • Средно
  • 30 мин

Приготвяне на шоколадовия мус

1. Желатинът се накисва в студена вода.

2. Шоколадът се начупва на парчета.


3. Прясното мляко се загрява на котлона и в него се разтваря желатина.

4. Сипва се при шоколада и се разбърква до хомогенна смес. Охлажда се.

5. Течната сметана се разбива на пухкав крем и се добавя на три части към шоколадовата смес, като се разбърква внимателно с шпатула.


 

 

6. Сместа се разпределя в чашки.

7. Поставят се няколко парчета KITKAT® и се прибира за 10 минути в хладилник или фризер да стегне.

Приготвяне на желе от ягоди

1. Накиснете желатина в студената вода.

2. Сварете ягодите, докато станат на пюре. Свалете от котлона и разтворете в тях желатина.


3. Сместа се охлажда и се сипва в чашките върху стегналия шоколадов мус. Десертът се прибира в хладилник докато стегне желето.

Автор: Катя Рангелова Sugarmouse