Дата 31/01/2017
Видяна 658

Двойно шоколадов кекс

Продукти

1 бр. NESTLE® ТЪМЕН ШОКОЛАД 90 g
1 бр.  NESTL® МЛЕЧЕН ШОКОЛАД 90 g
1 бр. LZ® ТЪМЕН
150 g масло
6 бр.  яйца
180 g пудра захар
240 g брашно
½ ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
½ ч.л. сода
50 ml прясно мляко
4 с.л. какао
1 бр. ванилия

  • 10 порции
  • Лесно
  • 60 мин

Разтапяме  на водна баня тъмния шоколад NESTLE®, тъмния шоколад LZ® и маслото и оставяме сместа да се охлади.

Разбиваме яйцата и пудрата захар на крем.

Пресяваме брашното, бакпулвера, солта и содата. Добавяме какаото и ванилията. Разбъркваме внимателно.

След това добавяме прясното мляко. Накрая добавяме шоколадовата смес.

 

Изсипваме тестото в намаслена и поръсена с брашно кексова форма.

Начупваме млечния шоколад на парченца и го забождаме върху тестото повърхностно (ако го забодем много дълбоко, при печене ще падне на дъното).

Печем кекса в предварително загрята на 150oС фурна около 30 минути, след което още 15 минути на 180oС .

След като кексът е готов, го оставяме да престои в хладилник 1 час.