Дата 10/02/2017
Видяна 614

Малиново утро

Продукти

1 бр. NESTLE® МЛЕЧЕН ШОКОЛАД 90 g
4   жълтъка
200 g течна сметана
200 g прясно мляко
30 g захар
100 ml течна сметана за разбиване 
100 g малини 
  допълнително захар за карамелизиране

  • 4 порции
  • Лесно
  • 60 мин

Шоколадът се нарязва на малки парченца.

Прясното мляко и сметаната се загряват на котлона, докато заврят.

Жълтъците се разбъркват със захарта.

Горещите мляко и сметана се изсипват на тънка струя при жълтъците, като се разбърква постоянно с телена бъркалка. Добавя се шоколадът и се разбърква, докато се стопи.

Сместа се разпределя в купички за крем брюле и се слагат по няколко пресни малини.

Купичките с крем се подреждат в по-дълбока тава, която се пълни със студена вода. Водата трябва да достига до 2/3 от нивото на крема в купичките.

Пече се в предварително загрята на 120 оС фурна за около час – кремът е готов, когато е стегнал по края, но в средата е леко нестабилен.

Готовият крем се оставя да изстине напълно, преди да се поръси със захар и да се карамелизира с кухненска горелка или под грила на фурната. К

арамелената коричка се прави непосредствено преди сервиране, за да е хрупкава и да контрастира с кадифения крем.

Автор: Катерина Рангелова Sugarmouse