Дата 31/01/2017
Видяна 553

Напукани бисквитки с шоколад

Продукти

1 бр. NESTLÉ® ТЪМЕН ШОКОЛАД 90 g
90 g масло
180 g брашно
½ ч.л.  бакпулвер
2 g сол
2 бр. яйца
160 g пудра захар
2 с.л. какао
  пудра захар за овалване 
   
   

  • 10 порции
  • Лесно
  • 30 мин

На водна баня разтапяме тъмния шоколад и маслото, прибавяме ликьора. Оставяме шоколадовата смес да се охлади. Смесваме и пресяваме брашното, бакпулвера и солта. Разбиваме яйцата и пудрата захар. Към яйчената смес добавяме охладената шоколадова смес и разбъркваме до хомогенизиране. Прибавяме брашнената смес и какаото, разбъркваме.

Полученото тесто покриваме с фолио и оставяме за 15-30 минути в хладилника, за да стегне. С тестото се работи лесно, ако е добре охладено. Правим малки топчета, които овалваме в пудрата захар. Подреждаме ги в намаслена тава на разстояние едно от друго. Печем в предварително загрята фурна, на 160oС, за около 15 минути.