Дата 28/02/2017
Видяна 1920

Шоколадов чийзкейк с мента

Продукти

2 бр.  NESTLE® Тъмен шоколад 90 g
100 ml течна сметана
400 g крема сирене
2 с.л. пудра захар
10 g листа прясна мента 
2 бр. KITKAT® CHUNKY® 40 g
  няколко стръка мента за декорация

 

 

 

 

  • 4 порции
  • Лесно
  • 10 мин

1. Нарежете много фино листата мента.

2. Начупете шоколада в купа.

3. Загрейте течната сметана с ментата, изсипете върху шоколада и разбъркайте, докато се разтопи.

4. Разбийте крема сиренето с пудрата захар и добавете шоколадовата смес.

5. Разпределете крема в чашки и поръсете с начупен KITKAT®.

6. Украсете със стръкчета ментa. 

Автор: Катя Рангелова Sugarmouse