Дата 13/02/2017
Видяна 564

Шоколадов крем Сабайон

Продукти

1 бр. NESTLE® Какаов продукт (за готварски цели) 100 g
3 бр. жълтъци
60 g пудра захар
75 ml десертно вино
1 ч.л. Nescafé® Classic
125 ml течна сметана

  • 4 порции
  • Трудно
  • 20 мин

1. Жълтъците и захарта се разбиват на гъст пухкав крем.

2. Слагат се на слаб котлон на водна баня, като съдът с жълтъците не трябва да се допира до водата и водата не трябва да ври силно.Добавя се на тънка струя виното и кремът се бърка постоянно, докато се сгъсти.

3. Към готовия крем се добавят нескафето и начупеният на парченца шоколад и се бърка докато се разтопи.

4. Оставете кремът да изстине напълно, след което разбийте добре с миксер.

5. Разбийте течна сметана на гъст пухкав крем и добавете към шоколадовия крем като разбърквате внимателно с шпатула.

6. Разпределете крема в чашки. Преди сервиране поръсете с какао на прах.

Автор: Катерина Рангелова Sugarmouse