Дата 07/03/2017
Видяна 463

Шоколадов тарт с бадеми и елда

Продукти

120 g брашно от елда
100 g бадемово брашно
2 с.л. захар
115 g масло стопено
1 бр. яйце
  За пълнежа:
3 бр. NESTLÉ® Млечен шоколад 90 g
200 ml течна сметана
1 бр. LION®
25 g сурови бадеми за декорация 

 

 

  • 4 порции
  • Трудно
  • 10 мин

1. Смесете брашната, маслото и захарта. Добавете яйцето.

2. Замесете тесто и го увийте във фолио за свежо съхранение. Оставете в хладилник за 30 мин.

3.  Разточете тестото и разпределете го в намазнени и поръсени с какао форми за тарт.

4. Покрийте го с хартия за печене и върху нея сложете камъчета или боб/ориз/леща/морска сол като тежест. Печете в загрята на 170оС фурна за около 20 мин. Махнете хартията с тежестта и запечете още 15 минути до златисто.

5. Начупете шоколада в купа.

 

6. Загрейте течната сметана и я изсипете при шоколада. Разбъркайте, докато шоколадът се стопи.

7.  Нарежете LION® на парченца. 

8. Подредете ги по дъното на тарта.

9. Запълнете с крема и приберете в хладилник, докато стегне.

10. Украсете със сурови бадеми. 

Автор: Катя Рангелова Sugarmouse