Дата 31/01/2017
Видяна 688

Шоколадова торта Трюфел

Продукти

3 бр NESTLE® ТЪМЕН ШОКОЛАД 90 g
2 бр. NESTLE® МЛЕЧЕН ШОКОЛАД 90 g
1 бр. NESTLE® ЖИТЕН ДАР® PETIT BEURRE 240 g
750 ml  течна сладкарска сметана
250 g сирене маскарпоне
20 ml коняк или ликьор
3 с.л. какао

  • 10 порции
  • Средно
  • 60 мин

Нарязваме маслото на парченца.

В купа натрошаваме бисквитите ЖИТЕН ДАР® на ситно, смесваме ги с маслото и смиламе в блендер.

Разстиламе по дъното на форма за торта и поставяме в хладилник да стегне за 1 час.

Поставяме сметаната в тенджера на водна баня и я загряваме леко. Начупваме тъмния и  млечния шоколад на парченца и ги прибавяме към сметаната.

 

Бъркаме непрекъснато на умерен огън около 30 минути - докато сместа започне да се сгъстява. Когато се сгъсти, отстраняваме от огъня, като отново разбъркваме.

Преди да изстине напълно, добавяме маскарпонето и разбъркваме до получаване на хомогенна смес. Добавяме коняка.

Изсипваме шоколадовата смес върху блата от бисквити, който вече е стегнал в хладилника. Отново връщаме в хладилника за минимум 4 часа.

Преди поднасяне, обилно поръсваме тортата с какао.