Дата 30/05/2017
Видяна 681

Шоколадови бисквити

Продукти

120 g краве масло
100 g пчелен мед
1 бр. яйца
140 g  брашно
60 g какао
½ ч.л. сода бикарбонат
1 бр. NESTLÉ® ТЪМЕН ШОКОЛАД
1 бр. NESTLÉ® МЛЕЧЕН ШОКОЛАД
200 g конфитюр от ягоди

 

  • 6 порции
  • Средно
  • 30 мин

1.      Тъмният шоколад се смила в кухненски робот.
 

2.      Маслото и захарта се разбиват на крем. Добавя се яйцето и се разбива.


 

3.      Брашното, какаото и содата се пресяват и се добавят на три части към масления крем.

4.      Прибавя се смленият шоколад. Разбърква се и тестото се събира с ръка.

5.      Увива се с фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за 30-40 мин.

6.      Тестото се разточва и се изрязват кръгли бисквитки. Подреждат се в покрита с хартия за печене тава и се пекат в предварително загрята на 180*С фурна за 10-12 мин.

7.      Щом изстинат се слепват две по две с конфитюр.

 

8.      Млечният шоколад се разтапя на водна баня и с него се изписват буквите от азбуката.