Дата 31/01/2017
Видяна 377
Шоколадови пастички

Продукти

  За блата:
40 g NESTLE® Какаов продукт (за готварски цели) 100 g
60 g масло
50 g мед
85 g захар
80 g брашно
5 g бакпулвер
15 g какао
50 g смлени бадеми
80 ml течна сметана
35 ml ром
6 бр. бонбони NESTLE ® Фантазия Кокос
   
  За крема:
2 бр.  NESTLE® Тъмен Шоколад 90 g
200 g заквасена сметана
   
  За глазурата:
3 бр. NESTLE® Тъмен Шоколад 90 g
250 ml течна млечна сметана
25 g краве масло
25 g глюкоза

 

  • 6 порции
  • Средно
  • 60 мин

Приготвяне на блата

1. Щоколадът и маслото се разтапят на водна баня. Яйцата, меда и захарта се разбиват.

2. Добавят се бадемите, сухите съставки и накрая сметаната.

3. Прибавят се стопените масло и какаовия продукт за готварски цели, накрая рома и парчетата бонбони, като се разбърква съвсем за кратко.

4. Тестото се разстила в тава с размер 30х40 см, покрита с хартия за печене.


5. Пече се в загрята на 180 ° С фурна за 20 минути.

Приготвяне на крема

1. Шоколадът се разтапя на водна баня.

2. Към него на части се добавя заквасената сметана. Разбърква се до хомогенна смес.

Приготвяне на глазурата

1. Загрейте сметаната с глюкозата и маслото.

2. Сипете върху шоколада и разбъркайте до хомогенна смес.

3. След като блатът изстине, нарежете във форми на сърца.

4. Гарнирайте половината от тях с шоколадовия крем.

5. Слепете сърцата две по две.

6. Залейте с охладената глазура.

7. Гарнирайте с бонбони.

Автор: Катя Рангелова Sugarmouse

youtube