Дата 23/01/2017
Видяна 708

Шоколадово сорбе „Лято

Продукти

2 бр. NESTLE® ТЪМЕН ШОКОЛАД 90 g
200 g захар
50 g  глюкоза
30 g какао
500 ml вода

  • 8 порции
  • Лесно
  • 10 мин

Във фризера се слага подходяща купа, в която ще се замрази сорбето.

Водата, захарта, глюкозата и какаото се загряват на котлона.

Разбърква се, докато захарта и глюкозата се стопят и какаото се разтвори.

Сваля се от котлона, добавя се шоколадът и се разбърква, докато се стопи.

Сместа се оставя да се охлади, след което се сипва в замразената купа.

Прибира се във фризера и се разбърква с вилица или телена бъркалка през 30 мин., докато замръзне.

Автор: Катерина Рангелова Sugarmouse