Дата 31/01/2017
Видяна 943

Шоколадово суфле

Продукти

200 g

NESTLÉ® ТЪМЕН ШОКОЛАД 90 g

200 g масло
6 бр. яйца
280 g  пудра захар
125 g брашно
50 g какао

  • 9 порции
  • Средно
  • 20 мин

Натрошаваме тъмния шоколад и го разтапяме заедно с маслото на водна баня, като бъркаме непрекъснато. Разбиваме яйцата със захарта на пяна, след което прибавяме шоколадовата смес, брашното и какаото. Разбъркваме всичко много добре. Намасляваме формичките за печене. 

По желание може да поръсим с малко какао по дъното и стените на формите, след което напълваме с шоколадовата смес. Какаото позволява да обърнем суфлето в плоски чинии и да сервираме отделно.Загряваме фурната на 220 oС и печем суфлето 10 минути, но не повече, тъй като има опасност да се изпече вътрешността, което не е желан ефект.