Дата 10/02/2017
Видяна 886

Танцуваща панакота

Продукти

1 бр. NESTLE® МЛЕЧЕН ШОКОЛАД 90 g
200 ml течна сметана
100 ml шампанско
50 ml студена вода
30 g захар
5 g желатин
   
  За сос вишна:
   
10 бр. бонбони NESTLE® Plaisir Вишна 
150 ml течна сметана

  • 6 порции
  • Лесно
  • 10 мин

Приготвяне на панакотата:

1. Желатинът се накисва за 5 мин в студената вода. Шоколадът се начупва на парченца в купа.

2. Сметаната и захарта се загряват на котлона.

3. В тях се разтваря набъбналият желатин. Сместа се сипва върху шоколада и се разбърква до получаване на хомогенна смес. Добавя се шампанското и се разбърква.

4. Сместа се разпределя в чашки, които се прибират в хладилник за 4 часа.

 

Приготвяне на соса:

5. Бонбоните се нарязват на парчета.

6. Сметаната се загрява на котлона и се сипва при бонбоните.

7. Разбърква се до получаване на хомогенна смес.

8. Панакотата се сервира върху чиния, залята със соса.

Автор: Катерина Рангелова Sugarmouse